NAK DUIT USD5 KLIK KAT BAWAH NI

I NAK KAHWIN TAPI TAK CUKUP DUIT ?

DAFTAR PAYPAL ANDA DI SINI

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

TAKE THIS MONEY

DOMAIN MURAH

Malaysia Web Hosting

BUAT DUIT DG ZIDDU

Khamis, 1 April 2010

Cara PROMOSI

Contoh2 promosi pendek seperti dibawah:

1) PERCUMA tempat mempelajari ilmu marketing secara percuma sambil mendapat pendapatan tambahan http://darwisy.ws

2) PERCUMA Cara meningkatkan jualan anda di internet http://darwisy.ws

3) Jika letih mencari pelanggan, PERCUMA pelajari bagaimana cara sehingga pelanggan datang berpusu-pusu mencari anda http://darwisy.ws

4) PERCUMA cara tanpa perlu keluar rumah, duit datang kerumah anda http://darwisy.ws

5) dapatkan temu bual dengan top internet earner dari selangor bagaimana dia menjana lebih RM100,000 setiap bulan dengan hanya duduk dirumah http://darwisy.ws

6) PERCUMA pelajari teknik terkini bagaimana ingin menarik traffic yang tinggi kelaman web anda http://darwisy.ws

7) ramai terkejut kenapa website ini PERCUMA sedangkan kebiasaannya mereka terpaksa bayar mahal untuk melihatnya, website apa tu http://darwisy.ws

8) 14 tahun kerja swasta tak boleh kumpul duit, 2 tahun buat intenet marketing dah boleh kumpul puluh ribu kat bank. Baca cerita sepenuhnya PERCUMA di http://darwisy.ws

9) nak suruh orang buat website mahal, nak belajar pun mahal, terkejut, rupanya ada yang PERCUMA http://darwisy.ws

10) Menghadapi masalah website dah ada tetapi tiada pengunjung? PERCUMA cara penyelesaiannya di http://darwisy.ws

11) Menghadapi masalah buat bisnes online tak pernah menjadi? PERCUMA cara penyelesaiannya di http://darwisy.ws

12) Menghadapi masalah asyik join bisnes online sana sini tapi duit keluar sahaja tiada yang masuk? Kenapa tak belajar dahulu macamana buat PROMOSI PERCUMA di internet http://darwisy.ws

13) Menghadapi masalah beli e-book sana sini untuk buat duit dari internet tapi tak menjadi? PERCUMA cara penyelesaiannya di http://darwisy.ws

14) Jika anda perlukan bantuan untuk mengembangkan perniagaan online anda, cuba cara ini dahulu, dan ianya PERCUMA http://darwisy.ws

15) Sudah mempunyai perniagaan online, seperti vemma, uptrend, monave, Score A, 4Life, Wang Pos, Forex, GVO, Aweber, HyprBulk, dll, tetapi tak tahu cara nak kembangkannya, kenapa tak cuba cara PERCUMA ini. http://darwisy.ws

Selasa, 30 Mac 2010

Expanded Used Number

Masih ramai yang keliru bagaimana untuk mendapatkan Expanded Used Number bagi verified kad paypal, ya la yang 4 digit tu.

" How to enroll in the Expanded Use Program " klik get number. Maksudnya di sini anda perlu login dulu kat akaun paypal.

selepas anda klik continue. tunggu 4 hari untuk paypal hantar 4 digit nombor tu kat penyata akaun anda. Di email juga akan dimaklumkan.

Bila dah dapat barulah boleh aktifkan akaun.

Kelas Rabu

Sekiranya anda belum lagi memiliki webhosting untuk membina website sendiri, saya cadangkan gunakan webhosting GDI, sekiranya sudah abaikan cadangan ini:Link untuk pendaftaran:
https://www.website.ws/kvmlm2/dispatch.dhtml?sponsor=kkomuniti&fname=&lname=

Sekiranya anda ingin memiliki autoresponder aka posman penghantar flier untuk anda, saya cadangkan gunakan Posmaster Trafficwave, jika sudah abaikan cadangan ini:Link untuk daftar Trafficwave:
https://www.trafficwave.net/cgi-bin/newmember/enrlform.cgi/kkomuniti/paid

Jumaat, 12 Mac 2010

KELAS DITUNDA

Perhatian!!!! Kelas Hari Rabu di TUNDA, TERIMA KASIH

Rabu, 10 Mac 2010

KAD VISA MAYBANK

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sign up for PayPal and  start accepting credit card payments instantly.
Berita gembira untuk mereka yang tidak mempunya kad kredit untuk transaksi online. Kini, Kad Debit Visa Maybank telah boleh digunakan untuk transaksi online seperti membuat pembayaran secara online, verify akaun PayPal dan sebagainya.

Di sini saya tunjukkan cara bagaimana anda boleh mengaktifkan Kad Debit Visa Maybank untuk transaksi di internet. Anda hanya perlu melakukan beberapa langkah mudah sahaja di Maybank2u.

1. Masuk ke akaun Maybank2u anda. Klik www.Maybank2u.com.my



2. Klik pada bahagian “Maybankard Secure Online Shopping Registration”



3. Isikan maklumat yang diperlukan dan klik “submit”.



Anda perlu memilih “password” anda sendiri.

4. Anda boleh menghubungi Pusat Khidmat Pelanggan Maybank di 1300-88-6688 jika mempunyai sebarang pertanyaan.

Dengan beberapa langkah mudah di atas, anda telah boleh menggunakan Kad debit Visa Maybank anda untuk transaksi di internet.

Jumaat, 5 Mac 2010

kelas tambahan hari sabtu

PERHATIAN,

KELAS TAMBAHAN AKAN DI ADAKAN PAGI ESOK JAM 10 PAGI DI C13 210, SILA BAWA LAPTOP MASING2. TERIMA KASIH.

Isnin, 22 Februari 2010

JADUAL PRESENTATION

PRESENTATION SEKSYEN 1

BIL NAMA KUMPULAN TARIKH
1 LING HAI TAT
CHEW JUN HAW 24/2 BAJA ORGANIK
2 ABDUL HADI
MOHD HANAFI 24/2 IKAN KELI
3 ZURAINI
NUR HIDAYAH 24/2 CENDAWAN
4 MOHD REDZUAN
WAN AHMAD NARIMI 24/2 AYAM TURKI
5 MOHD FIKRI
NUR FABILAH 24/2 KAMBING
6 LAN KIAN NGIAP
LIM SHI YING 24/2 BUAH NAGA
7 MOHD SHAH
SITI AISAH 3/3 ROSELLE
8 NUR ATHIRAH
NUR MASTURA 3/3 BUAH NAGA
9 NUR EZZATI
CHONG MAN LOONG 3/3 CENDAWAN

SESIAPA YANG TAK PRESENT MAKA MARKAHNYA 0. BOLEH MENYEBABKAN GAGAL SUBJEK INI

PRESENTATION SEKSYEN 2/10

BIL NAMA KUMPULAN TARIKH
1 ZIENA TAN
NUR EDELINA 24/2 PENANAMAN BUNGA ROS
2 CT SYAFIKA
NUR SYAIDA 24/2 PENANAMAN PISANG
3 NUR AINUN
CT WAN 24/2
4 NOOR AIN
NUR SYUHIDA 24/2 BURUBG PUYUH
5 LOW YAN WEN
AMALINA 24/2 BUNGA
6 LIYANA
NAZIRA 3/3 PENANAMAN BAWANG PUTIH
7 MUHAMAD HAZIQ
MUSTAKIM 3/3 UBI
8 MUHAMAD AFIQ
MOHD ABU HANDALAH 3/3 JAGUNG
9 CT AISAH
NUR SYAHIRA 3/3 BUAH NAGA
10 NUR NABIHAH

SESIAPA YANG DAH SIAP TAPI NAMA TIADA DALAM LIST BOLEH STANDBY BAGI MENGGANTI
MEREKA YANG TAK DATANG

Selasa, 9 Februari 2010

Download Contoh Kertas Kerja Bisnes

Para pelajar boleh download contoh kertas kerja perniagaan di link yang saya berikan ini tetapi JANGAN SEKALI-KALI COPY SEPENUHNYA sebab setiap perkata yang anda tiru saya dapat menghidunya. Gunakan kepakaran dan olahan anda sendiri.

http://www.perniagaanmalaysia.com/index.php?ref=koq2009

Kelas pada hari ini seperti biasa.

Ahad, 7 Februari 2010

KELAS RABU 1

Susah nak dapat line kat kampong, baru dapat timbul ni.

Ok, minta semua para pelajar buka satu akaun email di gmail.com. Hari ni saya nak tunjukkan bagaimana membina website untuk kempen blog ataupun affliate anda.

ok dah ada email semua !!!!!!

selepas itu download perisian NVU percuma, NVU adalah perisian untuk membuat website dan ianya adalah PERCUMA.

http://net2.com/nvu/download/nvu-1.0-win32-installer-full.exe

Ok download dulu.

OK kalau dah, download pula filezilla untuk kegunaan memindahkan file website yang kita bina dari komputer kita ke tapak domain.

http://www.ohloh.net/projects/filezilla/download?filename=FileZilla_3.2.8.1_win32setup.exe

Tapi sekarang ni kita belum ada domain lagi kan, so sebagaimana saya cerita tempohari berkenaan dotws, mari kita gunakan kemudahan yang diberikan oleh dotws.

Tempoh yang diberikan PERCUMA selama 7 hari bolehlah kita gunakan sepenuhnya.

ok mari kita daftarkan di sini http://www.website.ws/darwisy

klik SING UP NOW FREE

Baca ebook yang disertakan ini bagaimana untuk mengisi borang tersebut:

http://www.ziddu.com/download/8484747/caradaftarGDI.docx.html/

Selasa, 2 Februari 2010

PERHATIAN

SALAM SEJAHTERA PARA PELAJAR SEMUA.

ESOK RABU 2/2/2010, KELAS AKAN DIJALANAN SECARA ONLINE, SAYA BERADA DI KAMPONG KERANA JAM 6.20PTG SEMALAM AYAHNDA SAYA TELAH PULANG KE RAHMATULLAH.

BAGI YANG BERAGAMA ISLAM MINTA SEDEKAHKAN AL FATIHAH BUAT ARWAH AYAHNDA SAYA DAN SEMUGA ROH BELIAU DICUCURI RAHMAT. AMIN.

SILA LIHAT PADA BLOG MASING-MASING, IKUT ARAHAN YANG DIBERIKAN.

SEKIAN TERIMA KASIH.

HEBABKAN KEPADA RAKAN2 YANG LAIN.

Jumaat, 29 Januari 2010

Keyword terbaik 2010

High Paying Keywords 2010 !

jika anda ada buat blog dan daftar dengan google adsense jangan lepaskan peluang..! disini saya senaraikan beberapa keyword..

$61.64 chicago personal injury lawyers
$61.17 mesothelioma lawyers
$60.74 atlanta personal injury lawyer
$60.29 new york personal injury lawyers
$59.00 lasik dallas
$58.68 new york personal injury lawyers
$58.38 miami personal injury attorney
$58.25 what is mesothelioma
$58.08 best equity loan
$57.95 lasik new york
$56.88 whole life insurance quote
$56.75 new york car insurance
$53.46 whole life insurance quotes
$53.42 car insurance in new jersey
$53.12 las vegas personal injury lawyer
$53.12 term life insurance quotes
$52.57 mesothelioma treatments
$52.41 equity loan rate
$51.78 equity loan
$51.50 new york personal injury lawyer
$51.29 equity loan rates
$51.15 fixed rate equity loan
$50.54 causes of mesothelioma
$45.33 los angeles botox

Khamis, 28 Januari 2010

BUAT DUIT DG PAYPAL

TAJUK KERTAS KERJA


Sila Pilih salah satu tajuk dibawah untuk kertas kerja perniagaan kumpulan anda:

TERNAKAN
Ayam Kampung
Puyuh
Lembu
Kambing
Itik Moskovy
Lintah
Belut
Cacing
Burung Walit

PERIKANAN
Udang Galah
Ikan
Ketutu
Keli
Baung
Patin
Puyu
Jelawat
Talapia
Lekoh
Haruan
Kelah

TANAMAN
Kacang Soya
Timun
Lada/Cili
Cendawan
Kelapa Sawit
Jagung
Tebu
Roselle
Pisang
Serai
Keledek
Betik
Buah Naga
Bunga
Pokok Herba
Gharu
Jarak
Jarum Mas
Hempedu Bumi
Mas Cotek
Stevia
Mahkota Dewa
Misai Kucing
Kacip Fatimah
Tongkat Ali

Setiap kumpulan akan mendapat tajuk yang berlainan dan sekiranya ada tajuk lain yang tidak dimasukkan di sini yang anda rasa ingin membuatnya sila bagi info kepada saya.

Rabu, 20 Januari 2010

BUAT DUIT MELALUI AFFLIATE/ PPL

Untuk Semua Pelajar Koq

Julmazli Dempollok ialah penulis
buku bertajuk Wang Tersembunyi terbitan PTS.
Jadi sangat sesuai untuk beliau berkongsi rahsia
ini bersama kita semua.

Anda boleh download di
http://www.keajaibanpenjimatan.com/index.php?ref=koq2010

Dah download, lepas tu daftar affliatenya .
Bila anda hebahkan link affiliate, dan ada orang lain yg
Downloadkan ebook tersebut anda akan diberikan
komisyen RM 0.50 setiap download.
Kalau dapat 10 orang download, Anda
dah dapat RM5 dengan mudah sekali.


-> PPL ini hanya berjalan sehingga 8 Feb 2010.
cepat download dan daftar sekarang!
http://www.keajaibanpenjimatan.com/index.php?ref=koq2010

Selasa, 19 Januari 2010

SAMBUNGAN RP

RANCANGAN ORGANISASI

1. Pengenalan
- plan lokasi
- bentuk bangunan, sewa, beli,kemudahan yang disediakan
2. Carta Organisasi
3. Huraian Tugas, Gaji, Imbuhan
4. Keperluan Pejabat – Perabut
5. Perbelanjaan Pentadbiran – aset tetap,bulanan dan lain – lain.

RANCANGAN PEMASARAN

1. Barangan atau Perkhidmatan
2. Sasaran Pasaran
3. Saiz Pasaran
4. Persaing-pesaing
5. Kekuatan dan Kelemahan Pesaing
6. Syer Pasaran
7. Ramalan Jualan – 1 hingga 3 tahun.

STRATEGI PEMASARAN
i. Produk Dan Perkhidmatan
ii. Promosi
Iii. Harga
Iv. Edaran – cara agihan produk
V. Sumber Manusia
Vi. Proses
V. Fizikal

Rancangan Perniagaan

Rancangan Perniagaan atau ringkasnya RP ialah sebuah dokumen bertulis yang memberi keterangan berkenaan perniagaan atau projek yang hendak dijalankan secara menyeluruh.
RP juga dikenali sebagai kertas kerja atau kertas projek.

RP penting disediakan kerana
Usahawan mampu melihat dan menilai idea atau projek perniagaan yang dicadangkan dengan teliti, objektif, kritikal dan praktikal.
RP dapat memberi gambaran sama ada projek yang dirancangkan usahawan berdaya maju atau tidak

Menyakinkan pihak-pihak tertentu, contohnya untuk pembiayaan kewangan bahawa projek yang dirancangkan berdaya maju dan sesuai untuk pelaburan atau pembiayaan.
Menyedarkan usahawan akan masalah yang mungkin timbul dalam melaksanakan projek.
Membantu usahawan menganggarkan keperluan sumber-sumber perniagaan dan mengagihkannya dengan lebih baik.

Antara pihak-pihak yang memerlukan RP dan tujuannya ialah seperti berikut:
1.Usahawan
-Untuk memahami projek atau perniagaan dengan lebih mendalam
-Sebagai garis panduan menguruskan perniagaan
-Untuk tujuan pelaburan atau pembiayaan
2.Institusi Kewangan atau Pelabur
-Untuk menjustifikasikan permohonan bagi pembiayaan projek melalui pinjaman,skim khas atau mendapatkan rakan kongsi pelaburan

3.Pembekal
-Menyakinkan pihak pembekal terhadap kemantapan perancangan perniagaan ke arah mendapat bekalan atau bahan secara kredit.
4.Kakitangan
- Untuk memberi pendedahan kepada staf tertentu terutama pengurus-pengurus terhadap matlamat dan tyjuan perniagaan

Isikandungan

1.PENGENALAN
2.TUJUAN
3.LATARBELAKANG PERNIAGAAN
4.LATARBELAKANG PEMILIK
5.RANCANGAN ORGANISASI
6.RANCANGAN PEMASARAN
7.RANCANGAN OPERASI
8.RANCANGAN KEWANGAN

PENGENALAN
Bhg ini perlu memberi gambaran ringkas dan spesifik berkenaan aktiviti utama perniagaan dan maklumat-maklumat berkaitan
- jenis perniagaan yang diceburi
-Nama dan lokasi atau alamat perniagaan
-Tren pasaran yang menjustifikasikan projek yang dirancangkan

TUJUAN
Menyatakan dengan spesifik sebab RP disediakan. Antaranya ialah seperti berikut:
- Memohon pembiayaan kewangan dari intitusi kewangan berkaitan dan nyatakan amaunnya
-Merancang perlaksanaan projek
-Dijadikan garis panduan menguruskan perniagaan
- Menilai daya maju projek yang dirancangkan dan sebagainya.

LATARBELAKANG PERNIAGAAN
LATARBELAKANG PERNIAGAAN
- Nama perniagaan
- Alamat Perniagaan
- Alamat Surat Menyurat
- No Tel
- Bentuk Perniagaan – Tunggal, Kongsi Sdn Bhd
- Kegiatan Utama
- Tarikh Dan Nombor Pendaftaran
- Nama dan Alamat Pemegang Sahan Ahli Kongsi
- Nama Bank Syarikat

LATARBELAKANG PEMILIK
Nama Penuh
- No K/P
- Tarikh Lahir
- Umur
- Jantina
- Alamat Tetap
- No Telepon
- Taraf Perkahwinan
- Kelulusan Akademik
- Kursus yang pernah dihadiri
- Kemahiran
- Pengalaman
- Pekerjaan Sekarang
- Perniagaan lain yang pernah diceburi

Isnin, 28 Disember 2009

AFFLIATE3

Saya tukar kaedah untuk dapatkan ebook ini, para pelajar hendaklah memohonnya melalui email kelas anda yang telah saya berikan minggu lalu, ini untuk memastikan bahawa para
pelajar benar2 faham, tahu menggunakan internet ataupun pembelajaran secara online.

Saya menanti anda di email kelas anda.

Sekian terima kasih.

AFFLIATE2

ok sekarang kita cuba satu program affliate.

Cara Memasukkan code Affiliate dalam Blog

Di sini saya hanya akan menunjukkan bagaimana untuk memasukkan
affiliate code dari PayDot.com

Langkah 1
Untuk menggunakan program paydot ini anda mestilah mempunyai
akaun pay pal bagi proses pemabayaran komisyen.

Klik di sini untuk
daftar paypal http://www.paypal.com/
Untuk menjadi Ahli affiliates bagi paydot ini, Anda perlu masuk ke
laman web http://www.paydot.com

Klik “Affiliates” untuk register sebagai affiliate

Langkah 2
Penuhkan butiran dalam borang pendaftaran

Langkah 3
login kembali > masukkan email & password anda dan klik submit

Langkah 4
Klik “marketplace”

Langkah 5
Taipkan perkataan forex sekiranyanya anda ingin menjadi affiliate bagi
produk forex. Kemudian Klik “Submit”

Langkah 6
Pilihlah mana-mana produk yang anda suka. Klik “Promote”

Tips memilih produk:
• Pastikan produk yang anda pilih itu mempunyai sales page yang
boleh meyakinkan pengunjung.
• Pastikan harga yang dijual sesuai agar komisyen yang terima tidak
terlalu sedikit.

Langkah 7
Copy Kod HTML ini >
Kemudian terus ke blog anda
Klik template > Klik Page Element
Klik “Add page Element” > Klik Link List Add To Blog>
Paste kan code tadi pada New Site URL
Klik “Save Changes” > dan dan Klik “Save pada page Element”

Tahniah anda telah berjaya memasukkan code affiliate dalam blog
anda. Perlu diingatkan bahawa bayaran untuk affiliate dalam paydot
ini adalah melalui akaun paypal sahaja. Sekiranya anda masih tidak
tau apa itu paypal dan macam mana menggunakan paypal, jangan
bimbang kerana saya akan memberikan satu ebook tentang paypal ini
percuma dalam sedikit hari lagi. Untuk membuka akaun
paypal anda bolehlah ke http://www.paypal.com/.

Yang penting anda
mesti ada akaun paypal ini dulu. Sebab majority transaction dalam
internet ni menggunakan paypal

Saya berharap semua para pelajar sudah mencuba latihan untuk hari ini,sebarang
kemuskilan sila emailkan kepada saya.

Selepas siap buat latihan tersebut sila download ebuku ini dan baca serta fahami dengan
sejelas-jelasnya kerana pendapatan yang akan anda terima nanti akan menentukan markah
tugasan individu disamping anda mendapat tambahan duit pokek.

Sekejap lagi akan saya masukkan link untuk anda dapatkan ebook tersebut. Jangan sekali-kali berikan kepada orang lain kerana ini khas untuk para pelajar saya sahaja. Terima kasih.

Selamat Mencuba.